Москов се готвил да ваксинира българските деца с ваксини 2000% по-токсични от допустимото

„Бившите здравен министър и премиер щяха да приложат на десетки български деца ваксини, които са 2000% по-токсични от допустимото“.

Това заяви директорът на Университетска болница „Свети Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев по бТВ.

Д-р Дечев коментира, че скандалът с дарените турски ваксини е огромен, като прокуратурата е успяла да спре смъртоносна за българските деца ваксина.

„Има два вида т.нар. турски ваксини – едната е 100 000 бройки, която е използвана изцяло от български деца на възраст от 0 до 1 година. Тя е използвана, вече е изконсумирана. Понякога знаете, че изваждането на истината може да доведе много повече вреди, отколкото нейното премълчаване. Затова за тази ваксина аз няма да приказвам, тъй като тя е използвана”, заяви д-р Дечев.

Той обаче каза от какво са се разминали българските деца.

„За другата ваксина, която се спря, единствено и само благодарение на прокуратурата – тази ваксина, количеството на отровното вещество живак в нея превишава 2000% от максимално разрешеното”, каза той.

Той допълни, че тези ваксини са спрени, но въпреки това Петър Москов се е готвил да ваксинира българските деца.

„Тези ваксини са спрени, но това се готвеше да се приложи върху десетки български деца от Петър Москов и лично от премиера, който го покриваше през целия този период”, допълни той.