Московски пробутва свой съученик и приятел от детството за министър на транспорта

Съученик и приятел от детството на министъра на транспорта в оставка Ивайло Московски е най-вероятният му наследник на поста, съобщи OFFNews.

Плевенчанинът Димитър Геновски е набор на Московски и негов заместник министър в третото правителство на Бойко Борисов.

За неговото назначаване за министър активно лобирал именно досегашният министър, а в средите на ГЕРБ кандидатурата се приемала без коментар.

Геновски и Московски са били бизнес партньори в компанията Гемос-Трейд. Според данните от регистъра на „Биволъ“ фирмата е създадена през 2008 г. След като Московски влиза в първото правителство на Бойко Борисов, той прехвърля дяловете си именно на Геновски.

По-късно приятелят градски е назначен за зам. изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД, държавна компания чийто принципал е именно Московски.

Геновски обаче остава собственик на Гемос-Трейд до месец май миналата година, когато Бойко Борисов го назначава за заместник на Московски.

И преди съученици на транспортния министър в оставка са се облажвали с апетитни постове в ресорната му администрация. Така Цветелин Цветанов бе назначен за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. По-късно, в края на месец март 2016 година при специализираната акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура бившият шеф на ДАИ Цветелин Цветанов бе арестуван. Той беше посочен за ръководител на организирана престъпна група, която освен че е търгувала книжки, е събирала и такса „спокойствие“ от превозвачески фирми.

Източник: Petel.bg