Москва: Новите санкции на САЩ са параноя на агонизиращи политически трупове

В Москва определиха новите санкции и изгонването на 35-те руски дипломати от Америка, като „истинска параноя“ и „агония на политически трупове“, пише сайтът Епицентър.бг

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че засега не може да каже какъв отговор ще има от руска страна, но ще бъде адекватен. Той ще бъде ясно формулиран от президента на Руската федерация.

Председателят на международния комитет на Държавната дума Леонид Слуцкий определи санкциите на САЩ срещу Русия и изгонването на 35-те дипломати, като признаци на истинска параноя. Той критикува техните действия, че не са подкрепени с никакви доказателства, а се основават само на голословни твърдения и се предприемат импулсивни, крайно агресивни стъпки по отношение на Русия.

Леонид Слуцкий добави, че непрекъснатата истерия на отиващата си администрация на САЩ нанася съществена вреда на руско-американските отношения.

Той изяви надеждата си, че още през януари, когато Доналд Тръмп стане официално президент на САЩ и ще се подобрят руско-американските отношения.

Председателят на международния комитет на Съвета на федерациите Константин Косачов нарече санкциите „агония на политически трупове“.