Москва: Всеки, който говори за връщане на Крим в Украйна, атакува Русия!

Всеки, който говори за отчуждаване на Крим от Русия, извършва атака срещу нейната цялост, заяви председателят на Държавната Дума Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС в сряда (15 февруари).

„Нека да спрем да говорим, да обсъждаме различни заявления относно Крим. А всякакви разговори, които се водят във връзка с отчуждаване на наша територия (а Крим – е част от Русия) са атака срещу нашата страна“, каза той.

„Така че въобще не подхващайте тази тема. Някакъв прессекретар казал нещо си… Послушайте ме, там няма какво друго да се каже“, каза председателят на Държавната дума.

Володин припомни, че в предизборната програма на президента на САЩ Доналд Тръмп „всичко е казано: нормализиране на отношенията с Русия, с Китай, прекратяване на военните действия, борба срещу тероризма“.

„Не е необходимо да се повдига тази тема изобщо. Нека спрем да говорим“, повтори говорителят.

По-рано говорителят на Белия дом Шон Спайсър съобщи следната позиция на ръководството на САЩ: президентът Тръмп даде да се разбере, че очаква връщането на Крим в Украйна и де-ескалация на ситуацията в източната част на страната.

Източник: Руски дневник