Мустафа Карадайъ: ДПС отново ще брани мира и демокрацията в нашата родина

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на възпоменателния събор в хасковското село Караманци в местността „Кабаач”, където се отбелязва 33-та годишнина от началото на съпротивата срещу т. нар „възродителен процес”, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

В началото на своето слово Мустафа Карадайъ се обърна към присъстващите участници в съпротивата „Първо бих искал да ви призова да аплодираме тези хора, които през 1984 г. не ги беше страх и се бореха, за да съхранят своето достойнство, за да направят възможното ние да живеем достойни днес в нашата родина.”.

Той допълни, че месец май е особен за мюсюлманите в България, а и за тези, които бяха прокудени от домовете си през 1989 г. и след това. „През месец май ние се събираме в цялата страна да почетем паметта на нашите герои”, каза още Карадайъ.

„Ние сме дали много на тази земя, много сме дали за нашата държава и много ще дадем. Защото нашата сила извира от нашата земя, от нашето единство, от нашата заедност” допълни Мустафа Карадайъ.

Председателят на ДПС уверено заяви, че няма да позволи никой да разделя ДПС и призова хората да вярват и отстояват ценностите и принципите на ДПС. „Никой не може нас да ни разделя и всеки един, който се опитва нас да ни разделя – той е наш враг и ние ще се борим против него.”

Карадайъ бе категоричен че „Алтернативата на онези, които се опитват да разделят, е Движението за права и свободи! Алтернативата е толерантност и мир! Алтернативата е единство и заедност! Алтернативата е стабилност и сигурност! Алтернативата е Движение за права и свободи!”

Мустафа Карадайъ подчерта важността и ролята на ДПС и призова присъстващите „имаме нужда от още по-голямо единство, от още по-голяма заедност, защото и ГЕРБ и фашистите, и всички онези днес поставят огромни проблеми пред нашата държава.
И пак ние мюсюлманите, пак ние Движението за права и свободи сме призвани да защитим мира в нашата страна! Ние сме призвани да защитим стабилността на нашата страна да дадем сигурност на всички граждани в нашата страна и най-вече на мюсюлманите! Ние сме призвани да дадем сигурност и стабилност и в Региона!”.

На събора присъстваха зам.председателите на ДПС Ахмед Ахмедов, Филиз Хюсменова и Хасан Азис, Нигяр Джафер – зам.-председател на НС, Йордан Цонев -член на ЦОБ и народен представител от Хасково, Илхан Кючюк – председател на Младежко ДПС и евродепутат, Неджми Али-евродепутат.

Също членовете на ЦОБ Камен Костадонов и Ердинч Хайрула, народните представители Халил Летифов, Хамид Хамид, Велислава Кръстева, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Джейхан Ибрямов, Мюмюн Искендер – кмет на община Минерални Бани, Ерджан Юсуф – областен председател на ДПС Хасково, Гюнер Четин – координатор на ДПС Тракия Р. Турция, общинския председател на ДПС Минерални Бани Екрем Юзеир.

Присъстваха и кметове на съседни общини и на общини в Кърджали, партийни председатели, ръководството на Младежко ДПС, гости от страната и чужбина. На сцената бяха поканени и участниците в съпротивата Халибрям Гювен, Феим Кахраман, Хасан Фахри и Нури Фахри, Ремзи Идриз, Фахрие Ибрям, Ерол Аптула-син на покойния Абдуллах Ибрям.