Мустафа Карадайъ: Истинските патриоти сме ние и това го показахме

Централният предизборен лъч на ДПС пристигна в област Силистра за да представи кандидатите от листата на област Силистра на всички членове и симпатизанти от областта. Листата на Движението за права и свободи за Силистра се оглавява от Рамадан Аталай, втора е Невин Хасан, а на трето място е Левент Мемиш.

Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

В препълнената зала на Читалището в гр. Дулово председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви:

„Истинските патриоти сме ние и това го показахме, дори когато не се познавахме и не позволихме да погазят нашето достойнство. 27 години все по някакъв начин се опитват да ни разединят. Някои се създадоха заради това да ни мразят, но всички разчитат на нас, мразейки ни, пак разчитат на нас. Всички се обединяват против нас заради лични интереси, но когато общността и средата живее зле, личността няма как да бъде добре“, каза Карадайъ.

„Ние искаме сами да си решаваме нашите проблеми, защото ние най-добре си ги познаваме“, добави той.

Председателят на ДПС използва метафората за влака за да опише важността на всеки един „Влакът на ДПС се движи с нашата енергия, с енергията на всеки един от нас, защото колкото е по-силна и мощна нашата подкрепа толкова по-силно се движи влака”. В заключение той се обърна към всички в залата с посланието „Ние без теб не можем да бъдем ние”.

Водачът на листата от Рамадан Аталай от своя страна заяви, че „ ДПС трябва да бъде онази политическа сила, която да показва ръст, въпреки опитите на другите политически сили да откъсват парче по парче. Движението за права и свободи трябва да дава сила и сигурност на България. А нашето послание към избирателите е да се обединим.”

„С резултата от 26 март ще влезем в изпълнителната власт” категоричен бе той. „Днес е времето да се обединим и да покажем, че двама народни представители за Силистра са малко. Имаме сили, имаме възможностите, имаме капацитета, зад нас са младежите пред нас са избирателите” заяви Рамадан Аталай пред събралите се активисти на ДПС.

В своето изказване евродепутатът и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова очерта основните приоритети на партията и категорично заяви „Нашата единствена грижа е да върнем властта на вас – хората, защото ДПС е необходимата сила. ДПС е силата, която съхрани етническия модел, уникален за Балканите и Европа, защото ДПС опази мира и спокойствието на България, защото нашите избиратели заслужават да имат своите представители в Народното събрание и да изразяват вашата воля , вашите мечти вашите стремежи” допълни Хюсменова.

Йордан Цонев подчерта тежките проблеми за България и се обърна към залата с емоционална реч: „Няма нужда от думи, има нужда от дела. Този реверен патриотизъм е на думи, не може да бъде патриотизъм онова, което всява омраза между хората. Истинските патриоти сте вие, патриоти на дела. Когато през 90–те години България имаше нужда от мир, вие го осигурихте. Когато България имаше нужда от това някой да възстане срещу тоталитарния режим, който показа човешкото достойнство човешките права, вие тръгнахте срещу това. Готови сме да осигурим спасителния план на България. ДПС отново ще покаже висотата на историческата си роля, отново ДПС ще покаже кой е истинският родолюбец на тази земя. Знаеме, че с вашето доверие и обич ще постигнем спасението на България.”

Пред препълнената зала в Дулово евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк изрази своята вяра в силата на ДПС и призова всеки един да вярва в каузата, защото „Никой не може да отнеме правото ни да обичаме Движението за права и свободи . Никой не може да отнеме правото ни да обичаме и работим за нашата Родина – България.”