Мутафчийски: По-добре опашки от коли по КПП-тата, отколкото кервани от военни камиони с трупове

Шефът на щаба за борба с коронавируса ген. майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски отговори със силни думи на въпрос, свързан с недоволството на граждани от образуването на опашки на КПП-ата за влизане и излизане по градовете.

„По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове. По-ясно от това не мога да го кажа. Следващ въпрос!“, категоричен бе той.

21 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус и общият брой на положителните в България са 264. Това обяви ген. майор Венцислав Мутафчийски.

„Имаме два нови града – в Кърджали имаме един случай, в Хасково също е един. Останалите са: 14 в София, двама в Смолян, един в Плевен, един във Велико Търново, и един във Варна. Все още се работят проби, така че утре сутринта може да има корекция в броя на хоспитализираните и уставновени. Общо осем са вече изписаните, утре още една жена ще изпишем и ще станат девет“, разкри той.

„Има двама военнослужещи с положителни проби. Единият е старши лейтенант, извършена е медицинска евакуация от Косово, има и офицер с него, били са в близък контакт, без клинични оплаквания, но с положителна проба, ще бъдат настанени във ВМА. Има и един военнослужещ в Румъния. Той е на мисия там, също е дал положителна проба и е настанен в инфекционзна болница в Букурещ.

В София доста се разшириха болниците – във ВМА, в Пирогов има още един интубиран пациент, в Пета градска, в Света Анна има два случаи – жена и мъж, мъжът е интубиран“, обясни още той.

Източник: Petel.bg