МВР излизат на Протест на 05.07!

Чухте ли, че на 05.07. родното ни МВР за пореден път ще излизат на Протест? И да не бяхте чули, вече знаете.

Дали ще бъде Протеста само в София или във всички градове, полицейските синдикати ще решат тази събота и неделя, дали ще ги подкрепят хората в България, ще решат в последният момент, но понеже сме Българи и обикновено в България никой не подкрепя никой, за да не се прекара, не защото не мисли, че другия е прав.

Очаквам и на този протест на полицията да няма много хора освен от тяхната система, която също е разделена на две, полеви на терен и чантаджии. И естествено след като всичко останало в България е разделено, няма как и МВР да остане извън традицията.

И само който не се е сблъсквал с истината за МВР, само той си няма понятие за каква мизерия и какъв позор става въпрос. За хората в системата няма да пиша, понеже те не са по различни от хората в нашето общество, Но имаше хора в системата, които си тръгнаха от нея омерзени още първият път когато Бойко и Компания дойдоха на Власт.

С тръгването си от там, те бяха първият Протест срещу неправдата в системата на МВР. Годината беше 2010, молбите за напускане бяха стотици на ден, но медиите не намериха сили да го кажат публично.

Но да не ви връщам толкова назад, само ще ви припомня последните протести на МВР, може би си спомняте, да те пак Протестираха за по-високи заплати и по-добри условия на труд и естествено получиха обещания, но както разбраха малко по-късно обещаното никога не е като даденото, а щом ти го обещава политик смятай, че те е излъгал още като го е казал…

Тогава нормалните хора, които не бяха от системата решиха да подкрепят протеста на МВР с надеждата, че те няма да спрат докато не свалят правителството на Бойко, но накрая както написах протестите спряха при първите обещания. Днес хората от системата очакват отново подкрепа от хората извън системата, но хората отвън все още преглъщат горчивината и разочарованието от последният път. Разбирам и едните и другите и все пак реших да напиша всичко това, не за да ви давам акъл, а за да ви припомня, че момчета на терен не издават заповеди, а ги изпълняват. Момчетата на терен, всеки ден рискуват живота си, защото надали знаят, кой срещу тях вече се е предал психически в България. Момчетата на терен, не искат лукс и разточителство, те искат онова, което ще направи службата им в полза на обществото малко по-приятна в несигурните нощи.

Сега знам, че си мислите за оня полицай в патрулката на КАТ, който се заяждал или си искал рушветче или пък не искал да направи компромис с вас, знам че си мислите за оня полицай, който ви мачкаше на някой протест с щита и ви налагаше с палката. Знам, че си мислите за оня полицай, който не е разкрил престъплението когато са обрали вашият дом или вила. Знам, че се сещате и за липсата на полицай, когато циганска орда е обрала вашата селскостопанска продукция или пък вашата баба, беззащитна в своя дом.

Знам, че си мислите и за милиардният бюджет на МВР и си викате, е тези какво искат още нали получават толкова много пари и пак са недоволни…

И преди да приключа ще ви помоля да погледнете и снимките на обувки и униформи на МВР( нови от 2016 г.)

и да се замислите:

– Защо бюджета на МВР е толкова голям, щата на разни писарушки толкова раздут и защо и в МВР постоянно се обявяват обществени поръчки, когато може да се харчат парите за Армия и МВР прозрачно и по съвсем други критерии. Не знам дали протеста на МВР ще събори Борисов 3, но знам, че момчетата на терен 9и техните Синдикати от 2013 година насам не са ударили Протестиращ Българин или Българка, не са разгонили протест без уведомление, направиха и няколко компромиса като компенсация за други неща които причиниха на един протест.

Затова нека, когато на 5.07. излязат да протестират, не ги хулим и обиждаме, а когато някой не ги подкрепя, по добре да мълчи. Да видим може пък този път така измислената Коалиция да не се съобрази и да им обещае много неща или пък да обещава, но пък служители да си научили урока и да не се спрат…
Докато не ги свалят….

Атанас Калев, Национален Протест срещу безобразията в България