МВР крие! Подсъдим за убийство изчезна, въоръжен е, заканил се, че ще ликвидира всички свидетели

Изчезна особено опасен престъпник. 63-годишният Любомир Ечев, който отговоря пред съда за убийството на баща си, е напуснал дома си в с. Живково, софийско преди седмица.

Там той е изтърпявал домашен арест. МВР мълчи за шокиращият факт, че преди дни Ечев е пресрещнал изненадващо един от свидетелите по делото и опитал да го убие, удряйки го с метална тръба.

По чудо останал жив. След нападението Ечев бил обявен за общодържавно издирване. В същото време от полицията не разпространили снимката му, нито пък предупредили хората да се пазят. В неделя деца случайно засекли Любомир да обикаля гората с пушка. Казал им, че ще се предаде, когато ликвидира всички свидетели по делото. Изброил ги поименно-Калин, Пепи Тасев и Таня.

В момента цялото село е настръхнало от ужас. Преди ден жандармерия започнала да обикаля района. Засега униформените удрят на камък, защото от подсъдимия няма и следа. Вчера застрашените са били няколко часа под полицейска охрана. Днес вече никой не ги пази. „Не мога повече да си мълча. Виждам, че няма кой да гарантира, че няма да ме убият. Имам усещането, че и полицаите ги е страх от Любо. Не бива да го подценяват. Той е много отмъстителен и пресметлив, мисли с няколко хода напред. Махнах се от селото, защото може да ме издебне от някъде и да ме нападне. Полицаите ми казват: „Оглеждай се“. Това е лудост. Какво ще направя сама, ако излезе с пушката насреща ми. Безпомощна се чувствам. Затова се обръщам към медиите“, призна пред Фрог свидетелката Таня Златкова.

Жената признава, че никога не се е чувствала толкова уплашена в живота си. Знае се, че престъпникът е въоръжен. Срещу него има друго дело за притежание на незаконно оръжие. Откритите в тях пистолети били преправени от газови в бойни.

Припомняме ви, че Любомир Ечев уби баща си, като го посече 13 пъти със секач за бетон в Живково през ноември 2016 г.. Четири експертизи доказали, че той е вменяем и може да носи отговорност за деянията си. След убийството, мъжът първо опитал да скрие трупа и да избяга, но след залавянето направил самопризнания. През март 2017 г. софийския апелативен съд решил да промени мярката му в по-лека, като го пусне под домашен арест. Малко след това започнала поредица от вербални и писмени заплахи срещу свидетелите. Ечев казал, че ще ги „очисти“. Многобройните сигнали до прокуратурата, обаче приключили с „няма данни за престъпление“.

Източник: Фрог нюз