МВР-министърът готов да наема ало-измамници на работа, били по-интелигентни от повечето българи

„Ало-измамниците са по-интелигентни от повечето български граждани. Говорим си тук с колегите – да ги издирим и да ги вземем на работа. Щом успяват така психологически да убедят възрастни хора, хора с опит, да си дадат парите.“

С тези думи МВР-министърът скандализира за пореден път обществото, признавайки липса на ефективно противодействие по престъпления, за които вече всички знаят, че се извършват от няколко ромски клана от Североизточна България.

Първият във вътрешното министерство не уточни какво точно правят подчинените му по пресичането на този вид престъпления, защото било голяма тайна. Надяваме се, че същото не е тайна поне за подчинените му.

След встъпването си в длъжност Валентин Радев заяви, че е готов да увеличи заплатите на полицаите, ако му бъде даден поне един довод. Тогава му написахме не един и изрично му припомнихме, че размерът на заплатата е пропорционален на интелекта на получаващите я. Бяхме категорични, че след като служител на МВР, с цялата отговорност на действията си, получава по-малко от новоназначен сервитьор, никой не би трябвало да има различни очаквания към него.

Днес Радев достигна връх в гротескните си умотворения, признавайки, че е готов да назначава неосъдени рецидивисти за полицаи, защото престъпниците били по-умни от служителите на реда.

Ще си икономисаме връщането към елементарната истина – за тези пари – толкова. Тя важи и за МВР, което е напълно безсилно да неутрализира няколко ромски гамена. Не защото те са толкова умни, а защото умело използват мъдростта на народа. А, този народ, години наред беше убеждаван, че корупцията сред чиновници и държавни служители е ежедневие и срещу пари може всичко да се уреди.

Като добавим към това липсата на видими резултати в пресичането на телефонните измами, които впрочем БЕЛЕЖАТ РЪСТ ПРЕЗ ПЪРВОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ НА Т.Г. В СРАВНЕНИЕ С ШЕСТЕ МЕСЕЦА НА 2016 Г., ни се ще да знаем г-н министърът към коя част от българските граждани се самоопределя – към престъпниците или към по-простата част от населението.

RNS