МВР скри от обществото смърт на пътя заради полицейски началник

МВР скри от обществото смърт на пътя заради голям полицейски началник.

При трагичният инцидент, станал още на 13 март т. г на пътя Дупница-Кюстендил, е загинал 45 годишен мъж от с. Невестино.

Близо месец от вътрешното ведомство не обелват и дума, което е нарушение на правилата на дисциплинарната практика, съобщи за Фрог източник от институцията.

Скандално е, че при запитване за случая, от местната полиция, районната и окръжна прокуратура си прехвърлят топката кой да каже дали изобщо има такова нещо. Първите казаха: „Няма да коментираме“, вторите: „Този случай не е за нас, а за окръжна прокуратура“, а третите си измиха ръцете с лаконичното: „Нищо още не е дошло при нас“. Наши източници признаха, че става дума за Захари Захариев, който е шеф в криминална полиция в Кюстендил. Установено е, че личният му автомобил е навлязъл в насрещното движение.

При сблъсък е бил ударен 45-годишният мъж, който бил настанен в Пирогов със 6 счупени ребра. Състоянието му се влошило и преди два дни той починал. Днес близките му го погребват. Те се съмняват, че разследването ще е обективно, тъй като случаят се покрива медийно. Алкохолната проба на Захариев е отрицателна.

Образувано е следствено дело. Хората от Кюстендил буквално са наструхнали от гняв заради мълчанието на МВР. От няколко години институцията действа напълно избирателно при едни и същи казуси. „Бие тъпана” само за конкретни случаи, докато други ги потулва.

Източник: Фрог нюз