На фона на демографската ни катастрофа, присъствието на примитивния „политик“ и управник В. Симеонов е повече от нелепо

Вицепремиерстването на Валери Симеонов по проблемите с демографската ни катастрофа обяснимо предизвика вълна от неприлични и дори цинични коментари в социалните мрежи. Не знам доколко шегите и закачките по тая трагическа тема са уместни и подходящи.

Знам само, че съществуването на такъв проблем, който по същество е гигантски, означава, че политиката на управлаващата администрация в последните няколко десетилетия е катастрофална.

Демографският срив е системен резултат от фаталното управление на всички кабинети от 10-тти ноември 1989 г. насам. И е невъзможно да го скрием или замаскираме по какъвто и да е начин. От една трана над 2 млн. млади и кадърни българи напуснаха страната и, ако имат деца, тия деца в мозинството си не знаят български. От друга страна водим първенството по смъртност и заболеваемост не само в рамките на ЕС, но и в целия свят.

На фона на тая печална статистика, присъствието на примитивния „политик“ и управник В. Симеонов е повече от нелепо. Между другото, аз и не само аз, не чух и една конструктивна идея, която да уплътни новата длъжност на вицепремиера Симеонов. За мен е ясно, че Симеонов изобщо не осъзнава с какво се е захванал. Защото демографията означава много работи – като се започне с образованието, икономиката, социалната политика, сигурността, здравеопазването, инфраструктурата, спортът и културата, та се стигне чак до състоянието на гробищните паркове.

Ех, Симеонов!

Любо Кольовски, Фейсбук