Наглият шеф на КЕВР: Твърдо ще гласувам „за“ вдигането на цените на парното и тока. Русия е виновна

„В петък на закрито заседание КЕВР ще вземе окончателно решение за цената на парното и тока“.

Това заяви шефът на КЕВР Иван Иванов по Нова телевизия.

„Аз ще гласувам „за“, защото комисията се води от 3 принципа – независимост, спазване на законите и приемане на справедливи решения. Корнелия Нинова отправи недопустими и грозни упреци, че сме обслужвали партия ГЕРБ“, каза Иванов.

Иван Иванов е творение на Иван Костов, като той се води за учредител на ДСБ, депутат от партията на Костов, а след това и от Реформаторския блок, показва справка на БЛИЦ.

„Омбудсманът Мая Манолова каза, че КЕВР опитва да наложи диктатура. Тя не е компетентна по тези въпроси, тя си е взела пишман експерти, които да я съветват. В рамките на 2 годни изчистихме тежък проблем заради политически поръчки в предишни години. Нашите решения трябва да бъдат справедливи“, пояснява Иван Иванов.

На въпроса на Мая Манолова, защо след като през 2014 г. природният газ е бил 612 лева, а сега е 362, а КЕВР отново надуват цената му! Той добави, че тя говори срещу интересите на Българските граждани.

„Още януари Русия искаше 16% увеличение, а ние увеличихме цената на газа само с 5%“, като така предпазихме хората, защото, ако бяхме увеличили парното още тогава, хората щяха да имат огромни сметки за зимата. Така позволихме на хората и бизнеса да бъдат спокойни“, се оправдава той.