Най-добрите приятели на Васил Левски са били турците, според новите учебници по история

Няма разлика между българското министерство в момента и образователните институции на Османската империя – и двете са антибългарски !

След като бе приет новият Закон за предучилищното и училищното образование, екипът на Меглена Кунева оповести проекти за нови учебни програми за всички класове.

Според тях в І и ІІ клас ще се изучава Околен свят, като се споменава единствено, че детето трябва да свързва националния празник 3 март „с историческото събитие, което го определя“

Освобождението на България дори не е споменато.

За ІІІ клас проектът за програма включва единствено „разказ за ярки личности и събития от българската история“

За ІV клас са включени три откъслечни събития – Съединението, Независимостта и… спасяването на българските евреи.

Така на практика история на България в началния курс от І до ІV клас просто липсва. Затова пък Европейският съюз присъства обилно.

Образованието у нас се командва вече повече от 20 години от фондации – първо беше „Отворено общество“, после стана „ЮЕсЕй“, сетне се прекръсти на „Америка за България“. За съжаление България не е суверенна държава, 26 години ни командват американците, това носи усещането за някаква тотална безизходица. Когато кажем, че имаме принос на световно ниво в създаването на цивилизация, това създава самочувствие. А един народ със самочувствие може да иска независимост, което вече става страшно за господарите на тези хора.

ИЗЛЕЗЕ ЕДНА КНИЖКА И ТЯ ЩЕ БЪДЕ РАЗПРОСТРАНЕНА В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН, КОЯТО ПРЕДСТАВЯ ЛЕВСКИ ПО МНОГО ПРЕВРАТЕН НАЧИН. НО МОН Е ПРЕЦЕНИЛО, ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ ДА СЕ ПРЕДОСТАВИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА. КАЗВА СЕ „РАЗКАЖИ МИ ЗА ЛЕВСКИ“. СТАВА ДУМА ЗА СЛЕДНОТО: НАЙ-БЛИЗКИТЕ СЪРАТНИЦИ НА ЛЕВСКИ БИЛИ ТУРЦИТЕ.

– ОЛЕ-ЛЕ!

– ЕДИН ОТ ТЯХ БИЛ БЕДНИЯТ ЛОДКАР БАЙ КЕМАЛ, КОЙТО ВИНАГИ ПРЕВОЗВАЛ С ЛОДКАТА СИ ЛЕВСКИ, КОГАТО МИНАВАЛ ПРЕЗ ДУНАВА. ДРУГА НЕГОВА ВЯРНА СЪРАТНИЧКА БИЛА БАБА МЮНИРЕ ОТ КАРЛОВО И КОГАТО ЛЕВСКИ СЕ ВРЪЩАЛ В КАРЛОВО, ТОЙ НЕ ОТСЯДАЛ ПРИ МАЙКА СИ – НИЩО, ЧЕ Е ИЗВЕСТНО КАК МАЙКА МУ ГО Е КРИЕЛА В ТАЙНИКА, ХОДИЛ СЪМ В КЪЩАТА ОЩЕ КАТО ДЕТЕ – БАБА МЮНИРЕ МУ БИЛА НАЙ-ВЕРНИЯТ ПОМАГАЧ И УКРИВАТЕЛ В КАРЛОВО.

КНИЖКАТА ОБАЧЕ Е МНОГО ЛУКСОЗНА, СТРУВА 9,90. ТОВА НЕЩО Е ОТПЕЧАТАНО В 60 000 ТИРАЖ ЗА ВСЯКО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ В ПЪРВИ КЛАС. И ЩЕ СЕ РАЗПРОСТРАНИ С ВСИЧКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА МОН.

КАРТИНКАТА КЪМ РАЗКАЗА ЗА БАБА МЮНИРЕ Е ТРОГАТЕЛНА – ЕДНА ВЪЗРАСТНА ТУРКИНЯ КРИЕ ЛЕВСКИ, А ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА СЕ ВИЖДАТ ДВЕ ТУРСКИ ЗАПТИЕТА В ГРЪБ. ХОРАТА, КОИТО ПРАВЯТ ТЕЗИ НЕЩА И НЕПРЕКЪСНАТО ПОДМЕНЯТ ИСТОРИЯТА, ТРЯБВА МАКСИМАЛНО БЪРЗО ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И МАКСИМАЛНО БЪРЗО ДА БЪДАТ ВКАРАНИ ПО ЗАТВОРИТЕ.

ТРЯБВАШЕ ДА ГИ СЪДЯТ ОЩЕ КОГАТО ПРЕДИ 10-ИНА ГОДИНИ ПРЕМАХНАХА ПРЕДМЕТА РОДЕН КРАЙ И ГО ЗАМЕНИХА С ОКОЛЕН СВЯТ, А РОДИНОЗНАНИЕТО ГО ПРЕИМЕНУВАХА В ЧОВЕКЪТ И ОБЩЕСТВОТО.

ЗАЩО, ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ СТАМАТОВ СЕ ВКЛЮЧИ И РЕЧЕ: ВИЖТЕ В КОЯ ГОДИНА ЖИВЕЕМ, ТОВА ВЕЧЕ ЗВУЧИ АРХАИЧНО. ДУМАТА РОДИНА ЗВУЧИ АРХАИЧНО, РАЗБИРАТЕ ЛИ? ТЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗЧИСТЕНА.

– Не знам друга държава в Европа, която да си е изчистила родината от учебниците.
– Няма такава държава. Дори в Германия след войната, окупирана от 4 страни, звучи думата Родина. Но България очевидно е третирана по-зле от фашистка Германия от съвременните си колониални господари американците. България в момента е в най-тежкото робство, което е преживявала в своята история – американското. Турците за 5 века не са избили толкова хора, с колкото намаля България за 26 години. При американския режим населението ни намаля с близо една трета. Този факт за държава, която не води война, в която няма природни катаклизми или чумна епидемия, е безпрецедентен.

Източник: Sofia-News.bg