Накрая ние ще сме виновни, разбира се. И феновете на Спасителя Борисов ще ни убеждават в това

Намерили 7 заразени във Филиповци и Факултето и се мъчат да затворят два квартала, ама май безуспешно, задават се бунтове.

Впрочечм, понеже мнозина ругаят колко бил прост българинът и софиянецът в частност – къде бил тръгнал по празниците.

Ами в България нямаше обявен тотален блокаж, със забрана да излизаш от вкъщи.

Имаше режим, маски въведоха задължително, излизане само при необходимост. Но не бяха затворени магазини и въведена забрана да се ходи на работа. И излизането от населено място беше с декларация, за работа, за имот и др.

Ден преди празниците се сетиха да издадат заповед, че затварят София и направиха олелия, хора хукнаха да пътуват, преди да затворят.

Че само в София са останали 60 хил. безработни (кой знае колко са вече), а има и в неплатен отпуск неизвестен брой. Разбира се, че ще тръгнат за село да прекопават градина и да садят кой каквото може. И сега ще ни наругаят всички колко сме прости и колко сме виновни, че заразата расте. А тя си расте на тъмно от самото начало. У нас за месец и половина бяха направили 18 хил. теста. Толкова правят на ден в някои страни в Европа. Тестове, изолиране на контактните – това са методите, с които ограничиха в Китай и др. Това препоръчва като метод и СЗО. А у нас щабът казва – ще правим „срезови“ тестове (тепърва), представителни. На другия ден министърът казва – ще правим масови тестове. Ама имали само 20 хил. теста – дарение.

Накрая ние ще сме виновни, разбира се. И феновете на Спасителя Борисов ще ни убеждават в това.

Иван Бакалов, Фейсбук