НАП да се държи човешки, зове Европа

Преди повече от година НАП започна тормоз над 19 минути като започна серия от ревизии върху рекламните агенции, работещи с вестника и срещу единия му основател, очевидно с цел ритуално убийство.

Защо ли?

Ами за публикувани реклами с договори, сертификати и всички необходими реквизити, които не ще да признае, нищо че повечето от тях са на обществени и финансови институции. Близки до властта вестници, които дължат 8-цифрени суми на хазната обаче не ги пипа. НАП прави серия от поръчкови проверки на опозиционни медии – от Слави до Фрогнюз. Факт неоспорим от родната действителност. Бухалка срещу свободата.

В този смисъл чудесно е пожеланието, което е изразил според самия него на среща на европейските данъчни администрации бг представителят Росен Бъчваров: „Да разглеждаме медиите като партньор, вместо като враг”, както е цитиран от Медиапул. Досега самият той избягва да отговаря на въпроси както за несъразмерно голямото богатство на своите шефове на държавна работа, които сме му задавали, както и за възстановяването на ДДС в милионни размери на несъществуващо основание, наредено пак от тях. Дори не искаме да си спомняме и какви закани е използвал, вместо да си свърши работата – да отговори на очевидно неудобните ни въпроси. Нали сме му партньор, а не враг.

Източник: 19min.bg