Напълно e възможно в отвличането на Адриан да се търсят политически измерения

„Напълно възможно е отвличането от вчера да не е просто криминално престъпление, а да има по широк периметър. В ежедневието непрекъснато забелязваме така неща- решения за нов закон, срещу които се протестира. Винаги има хора, които нарочно създават напрежение.

Това каза в ефира на „Здравей, България” на Нова телевизия бизнесменът Киро Киров, който беше похитен от групата на „Наглите” през 2009 г.

Той недвусмислено намекна, че в похищението може да се търсят политически измерения.

Отвличането е тероризъм. Подобно преживяване може да доведе до сериозни психически проблеми за жертвата, посочи Киров

Той посъветва близките на изчезналия в сряда 25-годишен мъж, за когото се предполага, че е отвлечен, да поддържат постоянен контакт с полицията.

„Трябва да се съобразяват с мнението на следователите и особено на психолозите, защото те са хора, преминали обучение за справяне с такива ситуации”, каза Киров.

Той се върна към тежките си спомени от 17-те дни, които е прекарал в плен. Разказа, че е бил държан в изключително тясно, денонощно осветено помещение, в което не можел дори да се изправи.

За похищението на Киров има задържани и осъдени. Бизнесменът обаче подозира, че мозъкът на групата за похищения не е арестуван.

Парите, които синът му даде като откуп за живота на баща си, също не са намерени.

Източник: Епицентър.бг