Нашите политикани са готови да продадат дори Историята – какво остава за собствената им чест

КАРАКАЧАНОВ СЕГА СЕ УСЕТИ ЗА ЗАЕВ

Забелязали ли сте, че вече никой не нарича хората от днешното ВМРО „войводите“. Причината е ясна. Пак добре, че не ги наричат ратаите.

Тия дни Каракачанов изигра цяла оперета на изоставената булка: македонците крадели историята ни, според тях Самуил не бил български цар, българите били окупатори и пр. – все неща, които са известни на всяка гарга. Дори се оплакал на ББ – само дето не ни съобщава, какво му отговорил той.

Каракачанов сякаш не е ходил да подписва договора с македонските лисици. Тогава всички с кеф участваха в този притворен театър – а сега реват. Тогава се оставиха съзнателно да ги лъжат – а сега искат да осребрят фалшивото си българолюбие.

Ако Каракачанов искаше да остане в Историята – а не като разсилен в келявата власт – още тогава трябваше да си хвърли оставката.
А не сега да брои, как и колко пъти македонците ни лъжат. Ще ви лъжат до второ пришествие, защото ви смятат за вятърничави.

След като подписахте „договора“, имахте година и половина да проявите някакво мъжество. Но се оставихте едно нещо като Заев да ви подритва. Можехте да се направите на българолюби, още когато нахално открадна Илинденско-Преображенското въстание. Но предпочетохте да се държите като българоеди.

И никога повече дори не споменавайте името на Ванче Михайлов. Знаете какво мисли за вас.

Номерата на Заев ще ги сърбаме още и още. Вижте го какво пак изплещи тия дни: имало разлика между български куршум и български фашистки куршум! Така ще ни амнистират в Скопие нас, „глупавите“ българи.

Нашите първенци все се държат като палета – а сетне се правят на Боримечки. И така е – накъдето и да нагазят. Спират потоци – сетне плачат за тях. Всички вече са по кройката на Плевнелиев/Врабчето – всички прихванаха от неговата политическа диария.

Правихте се на глухи, когато ви казвахме да си отваряте очите с „договора“ – но вие си хвърляхте калпаците пред новите си чорбаджии, толкова бяхте щастливи. Сега най-умното е да го скъсате. Така ще облекчите всички, а най-вече себе си.

Да го направи онзи, който иска да бъде запомнен. Иначе ще бъде запомнен колкото ланшния сняг – малко преди да оттече на кални поточета.

Обаче нашите политикани са готови да продадат дори Историята – какво остава за собствената им чест.

Каракачанов дума не обели и за решението да бъде закрита Агенцията за българите в чужбина – заради паспортните далавераджии. По тази логика и доста министерства трябва да се закрият.

Сложете за шеф на Агенцията някой ваш братовчед – обаче да е некрадлив ентусиаст/засега, и долу-горе да е грамотен в българските ни работици, поне „Под игото“ да е чел, но не на шльокавица. Обаче не я закривайте, защото ще обидите сънародниците ни в чужбина, те ще се почувстват отхвърлени.

А иначе, както сме я подкарали, скоро може да има нужда от Агенция за българите в България. Да не говорим, че отдавна е време за Агенция за Циганите – но никой не гледа към тях, оставиха ги – страхливо и подло – на произвола. Да ви е сладка наближаваща Буря.

И нещо любопитно.

В Скопие казали, че българските власти изобщо не са ги търсили във връзка с паспортната афера.
Защо ли?

Кеворк Кеворкян, Фейсбук