Наследник на Толстой: Русия ще спре войната, когато стигне Полша

Русия ще прекрати войната с Украйна, която руските власти наричат ​​“специална операция“, само когато нейните войски стигнат до полската граница.

Това казва в интервю за италианския вестник La Repubblica, публикувано на 4 май, заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой, цитиран от „Гордон“.

В интервюто Толстой споменава британския и италианския премиери Борис Джонсън и Марио Драги като поддръжници на Украйна.

„Въпреки помощта на Европа и истерията на Борис Джонсън или Марио Драги, ние ще приключим операцията, когато намерим за добре“.

„Мисля, че ще спрем на границата с Полша“, казва Толстой, отговаряйки на въпрос за целта на „специалната операция“.

И допълва, че Украйна ще бъде напълно „денацифицирана“ и „демилитаризирана“, „ще престане да представлява военна заплаха за Руската федерация и вече няма да има възможност да се превърне в анти-Русия, както се твърди, че се е опитал Западът да направи през последните 30 години.“

Зам.-председателят на Думата смята, че действията му не предават наследството на неговия пра-пра дядо, известния писател Лев Толстой, тъй като той „е бил офицер от руската армия и е убивал британци и французи в Крим“. Фактът, че неговият прародител е бил и религиозен философ, проповядвал принципите на ненасилие и мир между хората, политикът не споменава.

Според него, тъй като Русия не е обявила пълна мобилизация, тя е „разположила мирновременна армия“. Депутатът казва още, че „когато съдбата на страната е в опасност, единствената ни грижа е да подкрепим страната“ и че не вижда никакво противоречие тук с наследството на Лев Николаевич.

Кой е той?

Пьотр Толстой е далечен родственик на руския писател Лев Николаевич Толстой. В България стана известен, когато в репортаж на БНТ от изборите за държавна Дума в Русия той обясни пред камерата намеренията си като бъдещ депутат в политиката към България:

„Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“.
Преди това вече е казал и своето виждане за Европейския съюз:

„Нужна е дълбока реформа на Евопейския съюз – смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия“.

Излъчените думи на Толстой по БНТ направиха впечатление и възмутиха мнозина.

Позицията му обаче не трябва да бъде изненада и всеки, който е решил да потърси неговото мнение, трябва да знае точно какво ще чуе.

Източник: Марица