Национанален Протест завеждат съдебен иск срещу Фейсбук

Ние, от страницата Национален Протест срещу безобразията в България, след като в последните 48 часа сме подложени на тролска атака, решихме да заведем още другата седмица съдебен иск срещу Фейсбук!

По техните правила, можем да ги съдим само в Калифорния, но нашите юристи ни посъветваха да заведем три дела.

Едно тук в България. Едно в Ирландия срещу централата на Фейсбук в Дъблин, която отговаря за Фейсбук България и едно в Съединените Щати в Калифорния.

В понеделник ще изпратим протестно писмо до Американският посланик и ще уведомим още няколко посланика от Европейският съюз, как се потъпква Свободата на Словото в България.

Фейсбук искат да ни убедят, че профили, които през 2010 година не са били регистрирани в системата им, са публикували неща в Страницата!!!

Това, че тролските групи на Цветан Цветанов и ГЕРБ ни докладват по някаква нова система, а роботите на Фейсбук ни изпращат някакви невероятни писма, че хора още веднъж подчертаваме, не са имали профили през 2010 година, но са публикували всичко едно и също в един и същ час на едно и също място, което практически е невъзможно – отвори широко врата да заведем съдебни дела за клевети, лъжи и да търсим информация за профилите, които заблуждават роботизираната система на фейсбук с фалшиви доклади.

Надяваме се да няма замесени и държавни служби в атаката срещу страницата, защото всичко по делата ни срещу Фейсбук ще бъде публично.

От екипа зад страницата.