Навсякъде по света зимата е сезон. Само в България – бедствие!

Защо в България всичко е толкова идиотско, че дори и една обикновена зима се превръща в национално бедствие?

Българи в чужбина коментират в социалната мрежа Фейсбук, че във Великобритания, Германия, Скандинавските страни, че и в Сърбия няма такава паника и истерия каквато се създава в нашата страна.

Какво е това седмица преди да задуха по-силен вятър и да падне по-обилен сняг да се раздухва из всички медии такава истерия, а правителството да се активира така, сякаш апокалипсис ще се случва. Все едно България е в Сахара и никога преди не е валяло сняг. С такова убеждение би останал всеки нормален човек, който вижда реакциите на управляващите.

Въпреки тяхната истерия, която предполага наличието на организация на високо ниво, то такава не се усеща спрямо действията им да има. Ангажирани са в цялата страна над 3000 машини за почистването на снега и въпреки всичко нещо пак не е наред. Значи нещо куца в самата им организация, колкото и дни преди това да са говорили из медиите за наличието на някаква подготовка.

Българите зад граница с насмешка коментират истериите в България от последните дни. На Запад такива истерии няма и при много по-ниски температури и много по-силни ветрове. Там организацията е на много високо ниво и вместо да се говори излишно из медиите се действа. При нас е обратното – много се говори и когато дойде бедствието всеки се оправя както може или поне така излиза.

И все пак за какво беше цялата тази истерия? Навън е месец януари и е обикновена зима, където е нормално да вали сняг и да духа силен вятър.

Константин Петков