Не е за вярване! Мехмед удушил Дамла, докато тършувал да открадне пари

Майката на Дамла дала в събота 50 лева назаем на племенника си Мехмед,

който часове по-късно влязъл в апартамента в блок „Слава“ в центъра на Момчилград да търси още пари.

При тършуването обаче призори в неделя – 17 декември, от шума се събудила 7-годишната му братовчедка. Мехмед удушил Дамла, а после облепил главата й с тиксо. Нямал време да тършува из жилището, избягал навън и се скрил. След 7.30 часа се появил в Спешното отделение на болницата в Момчилград. Тези признания направил самият заподозрян за жестокото убийство в Момчилград, съобщи 24rodopi.com.

Следственият експеримент, свързан с убийството на малката Дамла, започна. В Момчилград бе доведен убиецът на момиченцето Мехмед. Той бил загърнат с черно покривало и обграден от много полицаи. Това предадоха местните медии, цитирани от БЛИЦ.

Следствената експертиза е нужна, за да установи с точност как е действал убиеца на момиченцето и какво се е случило в злополучната нощ. Вчера хора от града негодуваха и искаха да линчуват Мехмед. Именно заради напрежението следственият експеримент се провежда сега, а не както е било запланувано – вчера. Районът около злополучния блок бе предварително отцепен от голям брой полицаи, част от които бяха докарани от Кърджали.

Както съобщихме по-рано, 40-годишната Садет Муса бе освободена от ареста в 12.15 часа днес.

Тя е излязла по чехли и е тръгнала в неизвестна посока, като се е разминала с близките си. Те се насочили към болницата, предполагайки, че жената е тръгнала към моргата да прибере трупа на дъщеря си. Садет Муса успяла да стигне до Момчилград с такси.

Източник: Епицентър.бг