Не искаме агент Иван от Държавна сигурност

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов тъкмо се точеше да седне в премиерското кресло на „Дондуков“ 1 и Бате Бойко взе че му дръпна столчето. Много кофти, щото само няколко седмици по-рано на бившето ченге от ДС Иван столчето му го дръпнаха и от отсрещната канцелария – президентската на „Дондуков“ 2.

Краси, комсомолецо самоотвержен, ами не те искат хората. Нищо че се пъчиш колко вот имало за теб на последните избори, нищо че си пръв борец срещу нашествието на пришълците, нищо че искаш да вдигаш двойно минималната пенсия. Даже май ортаците ти Валери и Волен нещо не те сайдисват.

Ама защо е така – питаш ли се? Ти си историк и процесът трябва да ти е ясен. Не те искат, защото си дялан камък за всяка власт. Ти си абониран за парламента още от 38-ото Народно събрание. Даже сега си му зам.-председател – на агонизиращото под №43. Твоите лупинги ги помним още пред синьото ОДС. Не сме забравили за залитанията ти към движение „Гергьовден“.

През пролетта на 2005 г. твоето ВМРО влезе в предизборна коалиция, наречена Български народен съюз (БНС), заедно със земеделците на Анастасия Мозер и със Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски.

И нищо че бившият вътрешен министър Румен Петков те осветли като агент, това не ти попречи да се прегърнеш с Бареков и неговото ББЦ.

Всъщност не само в Трети отдел помнят, че ти беше кандидат за президент и през 2011 г.

Въобще, господине, ти май си абсолютният рекордьор по политически превъртания. Ама не се притеснявай, като не си ти президент и премиер, все някой ще е и все ще му дотрябва военен министър. Само докато ти се отвори парашутът, да не се окаже, че и едно българче, годно да носи пушка, не е останало в опосканата, нещастна и многострадална България.

Димитър Хаджипопов, Ретро.бг