Не мога да проумея телешкия електорален възторг, предизвикан от строителството на скъпи и некачествени магистрали

1. Не мога и едва ли някога ще мога да разбера и проумея телешкия електорален възторг, предизвикан от строителството на скъпи и некачествени магистрали, вместо да се построят скоростни двулентови пътища и това да разтовари транспортното напрежение в страната.

2. Няма да се науча да разбирам възторзите, свързани с изграждането на стадиони, спортни зали и други скъпоструващи комплекси в села и градове с намаляващо население и при липсата на какъвто и да е детски и юношески масов спорт.

3. Няма да проумея и ентусиазма, предизвикан от преоткриването на пречиствателни станции, строени преди десетилетия.

4. Няма да спра да се чудя на електоралния наивитет и радостта от санирането на панелките – действие противоконституционно и незаконно, защото с парите на данъкоплатците, с нашите пари, се ремонтират жилища, които не са държавна собственост, а са частна, кооперативна или някаква друга собственост.

5. Няма да се спра да питам защо мнозинството от хората не разбират тия очевидни нарушения, граничещи с престъпления.

6. Няма да се спра да питам защо журналистите не питат за тия нарушения и престъпления, въпреки че имам отговор на тоя въпрос.

Имам отговор и на останалите въпроси, но смятам, че не бива да спираме да ги задаваме тия пусти въпроси, за да знаят управниците, че не сме слепи, глухи и неми.

Любо Кольовски, Фейсбук