Не ни събудиха нито плачът на баба Дора, нито ужасът в очите на умиращите деца заради липса на пари

Миналата година на този ден плакахме с баба Дора за козичките й.

Избиха ги. Избиха и другите животинки в Странджа.

Пияният Юнкер залиташе по срещите. Баце ни убеждаваше колко просперираме. Къде сме сега?!

Днес избиват и прасетата. Африканска чума. Прави ми впечатление, че чумата постоянно се засели в България. Тя е обяснение за всичко. Включително за политиката. Експертното мнение на Премиера-Слънце е, че румънски туристи я пренесли. Досега не съм предполагала, че румънците идват в България, за да ходят на гости на прасетата по кочините. Ама то за електорат от дебили всяко обяснение е логично.

По магазините има замразено месо – от колко години – не се знае…Пилета от Франция, телешко от Испания, кенгурушко – от Австралия. Българско почти не се вижда. Или не се знае етикетът дали не лъже. Животновъдството е като държавата. Вместо стотици хиляди стада, избихме сами животните, а единствените овце останахме ние. Сега избиват прасетата, докато единствено тези на жълтите павета ни останат!

Просперираме….отново си прегледах тълковния речник дали някакъв пропуск в образованието ми не ме кара погрешно да разбирам думата. Ама не, същото си е. Обърнах се към логиката. Всъщност Баце каза „просперираме“. Прав си е, на Територията единствено гербавите просперират. На наш гръб. Също като бандата на Али Баба, попаднала в град без полицаи и войници. Грабеща и за умрелите, не можеща да повярва, че никой не я спира да краде, убива и унищожава. Тържество на хуните!

След една година отново никаква надежда. Народът спи. Тези, които са будни, им се ще да не са живи и да виждат ужаса наоколо. И безпомощността си да събудят останалите от будната кома.

Няма кой да ни защити. Мъжете ни се епилират и някои ги избират за гей № 1 на Европа, уж мъжкарите вместо да защитят семействата и родината си, се правят на мъже в кръчмите и на три ракии крещят за България на три морета, набият жените си и се чувстват велики, а мълчат като п.ки, когато ги ограбват и унижават. Жените са забравили, че са жени в стремежа си да оцелеят, а други са намерили бъдещето си в най-древната професия. А повечето избират спасението някъде навън….

Просперираме….не ни събудиха нито плачът на баба Дора, нито воплите на майките на деца с увреждания, нито ужасът в очите на умиращите деца заради липса на пари. Не ни събуждат нито наглата агресивна пропаганда на таралясниците на една долна крадла, не ни събуждат шизофреничните обяснения на Баце, не ни събуждат убийствата на деца по пътищата, не ни събуждат критиките на чужденците, попаднали на Територията.

Спете спокойно, овце! Докато дойде време за кланицата!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук