Не се находиха за сметка на народа! ГЕРБаджийските общинари от Сливен на тур до Френската Ривиера!

Скандална командировка на севлиевски общинари на Френската Ривиера.

В края на април заместник-кметове, съветници и чиновници са „обменили добри практики“ с представители на изпълнителната и на законодателната власт в Ница, съобщава „България он еър“, предаде ПИК.

От съобщение на страницата на Община Севлиево от 20 април става ясно, че всички заместник-кметове и 90% от общинските съветници ще обменят добри практики във френския град Ница между 27 и 30 април.

На 8 май в друго съобщение става ясно, че визитата се е състояла, но не е била в Ница, а в Рокбрю́н-Кап-Марте́н – курорт на Френската Ривиера.

Според съобщението от сайта на общината на посещението във Франция са обсъдени и въпроси, свързани с поддържането и подобряването на инфраструктурата по програма „Еразъм“.

Проверка показа, че програма „Еразъм“ обхваща само образователната сфера. Не стана ясно и колко е платено за това посещение.

Любопитното за курорта Рокбрю́н-Кап-Марте́н е, че бил любима дестинация на Коко Шанел и Едит Пиаф и е на 6 километра от Монако и Монте Карло.

Председателят на Общинския съвет в Севлиево Здравка Лалева, която е от ГЕРБ, призна за цената на пътуването. Говорим за конгломерат Ница, който се състои от 33 общини, а въпросния курорт е с брой жители равен на този на Севлиевската община. Основно бяхме в Ница, за да се запознаем с развитието на тяхното културно наследство“, заяви Лалева. Пътуването пък струвало малко над 895 лв. на човек или малко над 25 хиляди лв. Това пък според председателят на общинският съвет било възможно най-ниската цена, която можели да ползват, а всеки един, който пожелал нещо като екстра си го платил сам.

Източник: Bnews.bg