Не се знае дали нервите на Борисов ще издържат. Изказването на Симеонов прилича на капка, която може да прелее чашата

Изказването на Симеонов прилича на капка, която може да прелее чашата.

Просто не се говори така.

В политиката ако кажеш нещо подобно, не си готов да понесеш последствията, каза пред Канал 3 политологът Първан Симеонов.

Недоволството се решава с протести, а те се пораждат. В такива моменти, човек, който е казал такова нещо, трябва да предприеме нещо, а той контраатакува, но не знам как това ще е успешно. Валери Симеонов се е изказвал негативно за много сектори. Това е човек, който понякога съзнателно страни от политическото поведение и държи да е контра на общественото мнение. Всяко нещо обаче, трябва да се има мярка, сега беше прекрачена. , категоричен беше той.

Валери Симеонов трябва да направи крачка назад. Борисов трябва да пази най-тежкото си оръжие, което е „аз ще падна и да видите какво ще стане”. Може да изглеждат стабилни статистическите данни, но при тези непрестанни скандали, от само себе си ще се разпаднат. Валери Симеонов тежи с това си поведение. Темата е не дали ще остане управлението, защото то може да остане, но въпросът е дали е полезно за обществото. Не се знае и дали нервите на Бойко Борисов ще издържат. Ние все се питаме ще пада ли правителството- обективни предпоставки няма това да се случи, но винаги може на някой да му кипне. Валери Симеонов може да каже, че не е бил и разбран, но просто не се говори така , каза още Симеонов.

Валери Симеонов освен човешка, направи и чисто политическа грешка. Текстовете за закона бяха пред внасяне и не му трябваше да прави такова изказване. Коалицията се влече взаимно наново – Валери Симеонов и Волен Сидеров са еднакви за хората и от това печели ГЕРБ, защото колкото по-разединени са, толкова по-добре за тях, независимо, че и те пресолиха манджата. Големият проблем е, че коалицията прави от нищо нещо. Тя можеше да изкара и пълен мандат, сега това ми се вижда все по-малко възможно със всички тези скандали , заяви политологът.

Източник: Епицентър.бг