Не знам дали Борисов си е взел остров, но си е взел цяла България

„Не знам дали Борисов си е взел остров, но си е взел цяла България“.

Това заяви говорителят на ПГ на левицата Елена Йончева.

Тя смята, че въпросът – дали си е взел остров или архипелаг, мислейки за своето бъдеще, това трябва да разследват специализираните служби. Но големият проблем в България е- къде изчезват милиардите?

Ѝончева припомни, че според доклад на Държавния департамент на САЩ за България, за 2 поредни години, се говори не само за повсеместна корупция, а за корупция по високите етажи на властта и прилагане на сложна схема за присвояване на пари.

„Вчера дадохме конкретни примери както от доклада на ДАНС, така и от констатациите на главния прокурор, че само от пробитата система на Агенция „Митници“ изчезват действително милиарди“, обясни Елена Йончева. Тя допълни, че в тази система служителите от агенцията са можели да заличават стоки, които минават през България.

Депутатът подчерта, че само от скритите акцизи на горива, България е загубила и някой е присвоил 1 млрд. евро. „Въпросът не е дали Борисов си е купил или не остров, а къде отиват милиардите, защото с тях могат да се купят много острови. Нека отговори на този въпрос!“- призова Елена Йончева.

Източник: Фрог нюз