Недим Генджев: Радикалният ислям вече е в България, натискът от Турция е страшен!

„Радикалният ислям вече е влязъл в България, след като служители на ДИАНЕТ, турската дирекция на вероизповеданията, са на заплати у нас като мюфтии. Те нямат жилища у нас, те са турски граждани и не знаят български“.

Това заяви пред бТВ бившият главен мюфтия Недим Генджев по повод изгонването на турски граждани от България като заплаха за националната сигурност.

„Ние сме българи мюсюлмани, български граждани и българската държава трябва да ни защитава. Но нея я няма. България е светска държава, имаме подготвени имами, но над 60 имами има от Турция у нас , даже софийската е с турски имам, който не знае български. Ние сме сунити алефити, уважаваме светската държава”, каза Генджев.

Според него през последните 4 години натискът от Турция е страшен.

„Министърът на външните работи Николай Младенов ми се обади и каза: Д-р Генджев махни се от мюфтийството, защото Ергодан не те иска. Ние турско мюфтийство сме или българско ? ”, попита Генджев.

Той е на мнение, че Българското главно мюфтийство работи за партия ДОСТ, защото на учредяването на партията освен турския посланик Гьокче, там е бил главният мюфтия Мустафа Хаджи, както и Дормуш Али, председател на мюсюлманския духовен съвет.

„Управниците ги е страх от Ердоган. Дайте заплати на имами български граждани, а не да получават заплати от Турция или нелегални пари”, призова Генджев.