Неграмотната Лиляна Павлова отново с чутовен гаф! ХОРАТА в мрежите негодуват: – тази докога ще я пробутват за министър?!

Фаворитката на Бойко Борисов – Лиляна Павлова, стресира с правописа, демонстриран на личната й страница във Фейсбук.

По повод годишнина от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски, същата е написала пост, изпълнен с правописни и пунктуационни грешки, допустими за ученик до 6-и клас!

Внучката на партизанин и член на ЦК на БКП, дъщеря на университетски преподавател и зам.-ректор на университет, отличничката на УНСС, доктор по икономика, станала зам.-министър на 32 г. в първото правителство на Бойко Борисов, малко след това министър, личната му гордост и персонална отговорничка за изграждането на магистралите в РБългария, а отскоро министър по друга финансирана с милиони лева дейност – европредседателството, е игнорирала запетайките, не е наясно с пълния член и правописа на думите.

Умницата, представяща се за икономист-политик, преди години се произнесе, че Индира Ганди е мъж.

За повече достоверност на грубата й грешка, дори цитира мъдра мисъл: „И само да цитирам Индира Ганди.

ТОЙ казва:

„Хората се делят на две категории. Тези, които работят, тези, които вършат работа, и тези, които си приписват чуждите заслуги.“

В опита си да се оправдее, Павлова се издъни отново: „Да, прави сте, не съм усетила какъв неуместен лапсус съм направила с Индира Ганди. Със сигурност много добре знам коя е Индира гандир, случват се такива нелепи грешки. Лошото е, че от доста неща, които са важни и значими, това е основна тема на обсъждане“, написа на стената си в социалната мрежа Павлова.

Дамата, която преди 4 г. заяви, че ГЕРБ е „изчистила калинките си“, очевидно е пропуснала личния си проблем. Както е казал народа:“

Гледа треската в окото на другия, а не вижда гредата в собствените си очи!“

Преподаватели по български език са категорични, че на техни ученици с подобен правопис, трудно биха поставили оценка, различна от „слаб“!

Остава пълна мистерия как гордостта на Бойко и най-успешен министър на ГЕРБ има толкова завършени образования и такъв статут в обществото при демонстрираната неграмотност!

Тъй като написаното по повод преклонението пред личността и делото на Апостола далеч не блести и със смисъла си, е редно да припомним: Когато не ти стига мисъл и познания, е по-добре да замълчиш, отколкото да натрапваш дефицитите си на публиката! Лилянке…

Източник: RNS.bg