Нека другарката Менда да живее три месеца с пенсията на една учителка с 40 години трудов стаж

Доценти и професори спорят като махленски клюкарки за глупости. Каква да бъде избирателната система? Питахте ни. Казахме ви. Ако сме сгрешили, ще се поправим. Не е важна системата, важни са хората! Ако са разумни, ще избират способните, честните.

Трудно могат да ни излъжат, защото се познаваме. Колко държава сме?

Дотегна ми да живея в държава, управлявана от слабограмотни, нискоинтелигентни и неморални управници. Возещи разлетите си тела в автомобили за стотици хиляди левове, при положение че 80% от сънародниците им едва връзват двата края. Властимащите живеят с чувството, че са избрани за вечни времена – също като по времето на Тато.

В същото време Менда ни обяснява колко е добър бюджетът и пенсиите за близките години. Предлагам на тази г-жа, която нямам представа каква е била, преди да стане депутатка, да живее три месеца с пенсията на една учителка или акушерка с 40 години трудов стаж. И после да застане пред камерите, микрофоните и пресата. Засрамете се!

Къде са нашите пари за пенсии, внасяни до последно? Дано сте разбрали, че благородният българин започва да проумява и се събужда. Обърнете „плочата“, дано прозвучи друга мелодия…

Инж. Димитър Марковски, Ретро.бг