Нещата започват да приличат повече на управлението в Северна Корея, където ако някой съгреши, цялата рода отива в концлагер

Вчера получих съобщение, че профилът ми ще бъде блокиран за 24 часа, тъй като съм направил публикация в разрез със стандартите на Facebook.

Съобщението беше визуализирано, като нагледно показва пост, който аз съм бил пуснал и представляваше виц за Дянков.

Интересното е, че това не е мой пост, а публикация, направена в група, в която съм модератор заедно с още 10 други човека. Явно профилите на всички са блокирани за назидание, като Facebook се опитва да вмени вина на всеки по отделно, независимо, че това е дело на 1 човек.

Нещата започват да приличат повече на управлението в Северна Корея, където ако някой съгреши, цялата рода отива в концлагер.

А що се отнася до цензурирането на политически вицове, малко ме плаши на къде отива положението в държавата, защото едва ли точно Марк Зукембърг се е притеснил толкова сериозно за това, как народа ни осмива своите политици. По-скоро тези действия са финансово подплатени. И то финансирането най-вероятно идва то бюджета – демек от моя и твоя джоб. Това вече заприлича на един друг виц, който изобщо вече не е смешен.

Георги Врабчев