Невинни хора губят своето имущество, банковите си сметки и пенсиите си, а прокуратурата блее

Тоталното беззаконие в тази държава продължава. Оказаха се още измамените от престъпната групировка включваща адвокати и съдии. Невинни хора губят своето имущество, банковите си сметки, че дори и пенсиите си, след като се оказват длъжници със „запис на заповед“.

В разследване на бТВ се оказа, че оказа, че цялата престъпна схема се извършва от един и същи адвокат, който е пълномощник и извършва цялата процедура, а вземанията се осъществяват при един и същи частен съдебен изпълнител. Кредиторите са едни и същи, като само длъжниците са различни.

По тази схема е ограбен и инженер Красимир Друмев, който е пенсионер от София. Той едвам не умира, след като изкарва инсулт, разбирайки, че частен съдебен изпълнител е изтеглил всичките му спестявания от 17 хиляди евро и е наложил запор на пенсията му.

„Получих съобщение от банката, в която имах спестовен влог, че съдия изпълнител Иван Чолаков му е наложил запор и че трябва този влог да бъде преведен на него. Проверих след това в банката, действително влога с около 17 хиляди евро го нямаше вече”, каза потърпевшият пенсионер.

След това Красимир Друмев отишъл при съдия изпълнителя, който му показал „запис на заповед“, която той се кълне, че никога не е виждал и подписвал. Още повече, че в нея ставало дума за фантастична сума от 200 000 лв. Отчаяният пенсионер се опитал да направи молба възражение, но се оказало, че бил изтървал срока. Той е категоричен, че такава призовка не е получавал.

Така прекаралият инсулт пенсионер се оказва с вързани ръце и без буквално никакви права. Положението се влошава, когато е наложен запор на пенсията му и започват от нея да удържат 240 лв.

„И ще ми се удържа, докато съм жив. Ако умра, и моите наследници ще плащат, докато са живи”, каза той.

Позната схема от първия материал, където кредиторът е от ромската махала е приложена и на Красимир Друмев. Този път кредиторът е от ромската махала в Ямбол, но събирането на задълженията се извършва от адвокат Симеон Миков, който се представя, като негов пълномощник.

„Чувствам се обиден, унищожен направо, аз нямам и самочувствие. Не мога да бъда спокоен. Сега ще ми се наложи да си взема пенсията и пак ще ми се намота всичко в главата. Цялата история идва и се върти като филмова лента”, каза Друмев.

В същото време адвокат Миков и съдебният изпълнител Иван Чолаков не отговориха на обажданията на бТВ.

Симеон Миков се оказало, че е бил осъден условно през 1994 г. за документна измама, но обаче през 2002 година е реабилитиран с чисто съдебно минало.

Питаме се обаче в това подобие на държава няма ли прокуратура, която да се самосезира?