Ние, българите, идиоти ли сме? Вдигат шоково цените, а ние оплакваме някакво си шоу и изборни резултати

От първи април се вдигат шоково цените на газта и парното, а оттам и на електроенергията, хранителните продукти, или общо казано на всичко. Животът ни ще поскъпне и то много, а ние блеем и се вайкаме от изборните резултати или оплакваме, защо някакво си шоу на някакъв си го били спрели. Буквално се държим, като идиоти.

Ние, като българи въобще знаем ли си интересите или традиционно се увличаме да заспиваме в полза на всякакви чужди интереси, които са вредни за нас. Защо при такова увеличение на цените ние блеем, а не се организираме на протести?

Единствените протести, които се споменават са евентуалните на учиндолския шоумен, който след две седмици ще разиграва таетрота пред парламента, за да му се въведе мажоритарния вот. Този „мажоритарен вот“ обаче няма да ни отърве от шоковото поскъпване, което ни готвят от първи април. Мажоритарната система, която предлага Слави Трифонов е мана небесна за ГЕРБ, които чрез нея биха спечелили изборите с абсолютно мнозинство. Нещо повече учиндолската мажоритарна система в този си вид би вкарала само три партии – ГЕРБ, БСП и ДПС. Всички останали ще си духат супата отвън.

Къде е нашият интерес в случая, като народ? Защо се вдигат цените така шоково и не можеше ли да бъдат предотвратени. Нямаше ли механизми, които да ги предотвратят и кои олигарси спряха този процес. Това са въпроси от изключителна важност за всички ни, а за някои дори и животозастрашаващи, имайки предвид, че тази зима имаше много умрели хора в домовете си от измръзване, факт за който много не се говори.

Ние трябва да протестираме, но не за учиндолските идиотизми, а срещу това шоково поскъпване, което ни готвят. Партиите в момента си мислят, че всичко ще е постарому и са прави, понеже ние блеем и нищо не правим, докато те се готвят отново да ни дерат кожите.

Константин Петков