Ние сме държава и народ, уникални в своята идиотщина. Избрахме за трети път един тарикат и мутра

Ние сме държава и народ, уникални в своята идиотщина и задължително имаме бъдеще, но сме принудени да живеем в мизерно настояще.

Това си мислех днес, докато шофирах по пътищата на изкъртената България. И се опитах да съставя някаква хронологична конструкция на безумията, на които сме очевидци, съучастници и свидетели. Нямам качествата на професионален хронист, но ето какво набелязах в съзнанието си, следвайки събитията отзад напред:

1. Избрахме или допуснахме да бъде избран за трети път един тарикат и мутра, който два пъти позорно напусна премиерския пост с разни неубедителни, лъстливи и смешни аргументи, камуфлирани с общи приказки за демокрацията, народната обич и прочее тъпи клишета.

2. Направихме се, че не забелязваме десетките и стотици престъпления и нарушения, които шайката ГЕРБ ни разиграва повече от 6 години.

3. Позволихме на гавазина на Тато да ни управлява под различни форми и на различни длъжности.

4. Приехме за нормално работодателят на Борисов – мадридският мошеник от престолонаследник да се претвори в премиер, да си прибере едни благини от националното ни богатство и безнаказано да се измъкне, като остави руините на НДСВ и производните му реформатори, граждани за България и др. такива структури, които пък се претвориха в патерица на Франкенщайна на БКП/БСП генерал д-р инж. Борисов.

5. Допуснахме създаването на етническата партия ДПС, а след това се разпискахме, че има ДОСТ, Местан, Корман и др.

6. Оставихме ромските фараони десетилетия да крадат европейските пари за немислимата и невъзможна интеграция, а сетне се изненадваме ката ден на ромската престъпност, упоритостта на ромите да не плащат данъци, осигуровки, вода ток и пр., а ние да се чудим как е възможно всичко това?

7. Оставихме без особено внимание лабораторния опит за възраждане на въображаемото дясно, а днес се чудим защо го няма проклетото дясно.

8. Допуснахме лявото да се представлява от олигарси и техните капитали с неизяснен произход.

9. Направихме така, че държавата и мафията се сляха в една аморфна маса и между държавата и мафията се промъкнаха едни понятия за паралелност и нелегално съжителство.

10. Оставихме властта в ръцете и престъпните умове на персони с тъмно минало, като покорно полегнахме на тяхната т. нар. харизма – въображаемо и фантасмагорично видение на широките народни маси, манипулирани с чалгата и турските сериали.

Вероятно хрониката ми не е пълна и не е изчерпателна. Утре, като се връщам по разбитите пътища на съсипаната България, може би ще се сетя и за други „опорни точки“ от най-новата ни история.

Което всъщност няма никакво значение. Значение има, че след като сме преживели всичко това, значи ние сме обречени да бъдем вечни и сме неизтребими. Каквото и да ни сполети, не само, че ще оцелеем, но ще вгорчим живота и на други хора, които дори не населяват собствената ни територия.

Любо КОЛЬОВСКИ, Фейсбук