Никой друг освен българите, не е поставял „на колене“ Османската империя на нейна територия

Обсадата на Одрин започва днес на 13.03.1913. и само след две седмици светът ще се изуми от завръщането на българите като военна сила, а Шукри Паша ще изрече думите: „Храбростта на българската армия е безподобна. На такава храброст никоя крепост не може да устои“.

Никой друг освен българите, не е поставял „на колене“ Османската империя на нейна територия. Запомнете добре какво ви казвам и излезте от тъмнината на невежеството.

Цар Фердинанд връща самочувствието на Велика България!

Прави го пред очите на света, който не си е фантазирал дори, че българите са способни да организират своя половин милионна армия, само за две седмици, и тя ще има бойните способности да превземе старата „непревземаема“ столица Одрин, пред очите на наблюдатели от цял свят.

Днес някои /не само турци/ отново ни тъпчат, подценяват и унижават. Подиграват се с народ, оцелял през много векове, при това поставен в условия на нечовешки условия на живот!

Ще повторя. Нито една друга армия самостоятелно, не е имала сили да реализира военна победа над турците. Те помнят това! А вие?

Идем, идем, сган проклета!
Срещай ни и трепери!
Виж, тракийските полета
неброена рат покри!
Робил ни е враг земята,
тъпкал я е векове;
ден настана за отплата,
бойна ни тръба зове.
Светла вяра в свойта сила
нека ни сърцата сгрей!
На Балкана и зад Рила
мир и сговор ще владей!
Идем, идем, сган проклета!
Срещай ни и трепери!
Виж, тракийските полета
неброена рат покри!

Николай Марков, Фейсбук