Никой ли в този кабинет не си пие хапчетата? Ангелкова, следиш ли си ресора или само ваканцуваш по света и у нас?!

Най-известната туристка в България отново блесна със знания и адекватност.

След хилядите репортажи и сигнали за незаконния строеж на плажа в Каварна, включително и реакцията на областния управител на Добрич Красимир Кирилов, който е наложил забрана и вече води дело срещу продължаващия строеж, тя се изцепи:

„Препоръчвам на община Каварна да вземе спешни мерки и да спре строителните дейности до плажа в града.“

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която инспектира днес ситуацията с продължаващите ремонти до ивицата. И обясни нещо, което знаят и малките деца: „Това е абсолютно забранено след 15 май.“

Редно е било така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, сега е възпрепятствана заради строителните дейности и причинява дискомфорт на туристите, посочи Ангелкова.

Експертите на министерството са установили, че има достъп от две страни, но все пак това е неудобно за посетителите, продължи с острите умозаключения Ангелкова.

Ако община Каварна иска да привлича туристи и да осигури добри условия за плажуващите, не е редно да допуска такава ситуация. Ако е искала подобрения, е трябвало да си направи планирането така, че до 15 май строителните дейности да приключат, а не да са факт месец след забраната.

И заби с тотална некомпетентност и незнание изобщо какво се случва в с този спор: „Тук е добре да се намеси областната управа“, заяви Ангелкова.

Въпреки че строителството е трябвало да приключи още преди месец, Николина Ангелкова призна, че не може да санкционира общината, която е възложител на дейностите. Причината – не се строи точно на плажа.

„Трябва да слушам непрекъсното за ремонтни и строителни дейности, при условие че днес сме 15 юни. Един месец след забраната не е редно общинските власти сами да нарушават забраната, която законът налага, именно за да можем да осигурим протичането на един спокоен сезон”, коментира тя.

Тя препоръча. Докато тя спеше, нещата се случиха.

Източник: Bnews.bg