Николай Малинов: Путин гледа по различен начин на властите и на народа ни

„Продължавам да съм учуден и обиден за обвинението в шпионаж.

Това, което мисля аз, го мислят още поне 1 млн. българи.

Съдът е този, който решава, дали ще бъда пуснат в Русия, за да си взема наградата. От къде накъде някой ще ме нарича шпионин? Само съдът има право да го направи. Аз твърдя, че не съм шпионин и съдът ще го докаже“.

Това каза Николай Малинов, председател на движение „Русофили“, пред БТВ.

„Българското правителство, парламентът и президентът взеха сдържана позиция по моя случай, което беше правилно в случая. Русия желае и продължава да развива добросъседски взаимоотношения на взаимна изгода. С Путин говорихме за русофилството и за българо-руските отношения. Казах на Владимир Путин, че темата с газа е въпрос на Министерския съвет. Проблемът е много по-голям – как Европа се отнася към Русия. Смятам за моя победа това, че Владимир Путин гледа по различен начин на властите и на народа ни“, коментира Малинов.

„От движение „Русофили“ не сме се занимавали с партийно строителство. Аз не съм от хората, които не искат да се превърнем в партия. Ние имаме различни проекти и мнения, които се отстояват. Когато се върнах на 5-и ноември от Москва, казах, че няма как Русия да не изгони наш дипломат от страната си. Изгонването на дипломат било реципрочно действие. Много добър знак е срещата между руския посланик и Бойко Борисов, за да обсъдят детайлите след изгонването на дипломата ни“, каза още Малинов.

Винаги съм отстоявал и ще отстоявам интересите на България, зави Николай Малинов.

Според Николай Малинов Русия желае и продължава да развива добросъседски отношения с България. Наградата му, връчена му от страна на президента Владимир Путин, е знак към страната ни.

Размаханият пръст от руския президент за „Турски поток“ Николай Малинов тълкува като ясно разграничаване от страна на руските власти между българските власти и българите.

Председателят на Русофили би съдействал президентът Владимир Путин да дойде догодина в България. Не познавам Емилиян Гебрев, нямам интерес към този бизнес и не го разбирам, каза още Малинов.

Източник: Епицентър.БГ