Николай Малинов: Решенията в ЕС се вземат като в АД – ние само ще слушаме и ще изпълняваме ли?

Чувствам се прав, обиден, омерзен и оскърбен и смятам да докажа своята правота на политическата сцена.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ председателят на партия „Възраждане на Отечеството“ и лидер на Движение „Русофили“ Николай Малинов, обвинен в шпионаж в полза на Русия.

Нека разследват колкото преценят. Вярвам, че няма да бъда осъден, добави той.

Твърдя, че и България, и Европа са по-силни с Русия. Опасността противопоставянето между Изтока и Запада да влезе в най-горещата си фаза е все по-голяма. В нашата партия освен за стабилност и суверенитет, говорим, че ценността мир е много важна. В момента решенията в Европейския съюз се вземат като в акционерно дружество – каквото кажат големите страни, това става. А ние само ще слушаме и ще изпълняваме ли? Ние сме държава с близо 1400-годишна история. Нашата самостоятелна, по-различна позиция трябва да бъде чута, заяви Малинов.

Делегирайки част от правата си, трябва да запазим по-голямата част от правата си. За да бъдеш българин, трябва да говориш на български, да пишеш на кирилица и да имаш традиционните ценности за род, родина и семейство. На нас ни е нужен съюзник като Русия, който да е от нашата славянска група и да споделя нашите традиционни ценности. Ние първи от славянските общности сме се организирали в държава и не е редно първи да отдаваме държавата. Ние сме за силна, самостоятелна държава България, каза още Николай Малинов.

По думите му „цялата истерия“ около Алексей Навални е с цел отстраняването на Владимир Путин като ръководител на Русия, за да може страната да бъде отслабена.

Източник: Novini.bg