Нинова: Бедност, несигурност, възможности за корупция! Това е програмата на „Борисов 3“!

„Програмата е тежък отказ от предизборни обещания. Бих ѝ сложила заглавие – бедност, несигурност, възможности за корупция“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Корнелия Нинова разкритикува нищожната програма на бъдещото управление с това, че разходите растат, а няма увеличение на доходите, което ще генерира допълнително бедност.

Тя даде за пример и обещанията на лъжепатриотите, които не бяха спазени.

„Има голямо отстъпление по отношение на пенсиите – вместо 300, сега е 200 лв. минималната пенсия. ГЕРБ са се отказали са от 6000 полицаи, които да разследват. Това е тежък удар по МВР. А патриотите са се отказали от наборната служба“, каза Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че в тази програма няма нито една мярка за борба с демографската катастрофа.

Тя заяви още, че програмата за саниране трябва да бъде подложена на парламентарен контрол, защото имали много сигнали за корупционни практики при реализирането и.

Корнелия Нинова каза, че подкрепя строителството на магистрали, но новопостроените от ГЕРБ пътища често след един месец са за ремонт.

„Защо сега, като се увеличават цените, няма компенсаторен механизъм за социално слабите!“, пита тя.

„Цените се увеличават от КЕВР. Отговорност трябва да се носи в първо лице единствено число – в регулатора има двама реформатори, двама от ГЕРБ, двама патриоти“, посочи още тя.