Нинова: Бойко Борисов лиши българския народ от национално самочувствие и достойнство

„Това е последният ден на 43-то НС. Работата му ще получи своята оценка, управляващото мнозинство и правителството на Бойко Борисов отчитат успех, реформи и видими резултати, но ние го определяме като провал. Този парламент върна България назад – две загубени години. Ще останем непримирими в своите позиции“.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова в последния ден на 43-то Народно събрание, цитирана от „КРОСС“.

„Миналата седмица се случи нещо, което в 1 минута казва всичко – изказването на новия президент Румен Радев към настоящия парламент – „Остава Ви една седмица“. Това е оценката за парламента и за статуквото на неговото отрицание. Това предизвика възклицания сред обществото и обида сред народните представители“, каза Нинова.

Тя каза, че народът искал промяна и да живее по-добре, а в замяна е станало по-зле.

„Най-важна е оценката на хората, които ни изпратиха тук – те искаха да живеят по-добре, но оценката им за парламента е унизително ниска – само 7% подкрепа“, коментира лидерът на БСП.

Корнелия Нинова разкритикува пенсионната реформа, която била направена, за да няма дефицит в НОИ, а не за да се увеличат пенсиите.

„Какво имаше в Народното събрание – безпринципни коалиции, реформи в центъра, на които не беше човекът, а парите. Нямаше справедливост. Да разделяш ВСС на две, а мафията да се вихри“, каза тя.

По нейните думи не е справедливо депутатите да се возят в луксозни коли, а за децата с увреждания да няма пари.

„Богатството на политическата класа се изправя срещу бедността на народа си и затова тя беше наказана“, допълни Нинова.

Тя критикува и Бойко Борисов, който по нейните думи лишил българския народ от национално самочувствие.

„Липсваше достойнство. Бойко Борисов лиши българския народ от национално самочувствие и достойнство – предадохме националния интерес – Русия, бежанците, ООН“, критикува тя.

Корнелия Нинова ясно заяви, че светът се променя, Брекзит и изборът на Тръмп за президент на САЩ са част от случващото се. Това е отрицание на глобализацията и защита на собствения си народ. Ние от БСП го разбрахме и сложихме началото с избора на Румен Радев и Илиана Йотова, подчерта тя.

Тя се зарече, че в следващото Народно събрание ще се спрат кражбите.