Нинова: Борисов е напуснал МВР, за да остане в БКП. Половината от ГЕРБ са бивши активисти на БКП

„Искаме сблъсък лидер срещу лидер. Ние не сме конферансиета, ние сме лидери и трябва да разговаряме очи в очи! Ние държим да има лидерски дебат между нас двамата за визията за развитие на България. Г-н Борисов държи това да стане с експерти, което пък за нас не е приемливо“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по бТВ.

Тя изказа своите опасения, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се притеснява от личен сблъсък с нея. Нейното мнение е, че трябва да се срещнат лидер срещу лидери екип срещу екип, а не да са заедно лидерите с екипите.

Корнелия Нинова подчерта, че категорично няма да има съюз между БСП и ДПС.

Относно думите на Бойко Борисов, че лицата в листите на БСП са кръвопийци, тя коментира:

„Това е обида за 500 000 социалисти, които гласуваха на последните парламентарни избори за БСП. Разделяне на обществото на едни и други. Особено, ако това идва от хората, които стояха около Борисов – половината са бивши активисти на БКП. Това е човекът, който е напуснал МВР, за да остане в БКП, който е открил паметника на Тодор Живков“, коментира Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че не приема да се обиждат хората в листите на партията, че са 80-годишни кръвопийци. По нейните думи листите на БСП са едни от най-богатите в страната.

Корнелия Нинова сравни и какво искат от ГЕРБ, и какво искат от БСП да направят.

„ГЕРБ са за изтегляне на държавата от всичко, ние сме за засилване на ролята на държавата. Те са за това младите да се оправят, както искат, ние сме за това, ако искаш да си купиш жилище, да ти се опрости лихвата, ако искаш да откриеш бизнес – две години да не плащаш данъци! Това са практики, които ги има по света. Основна разделителна линия е държавата и държавността“, сравни лидерът на БСП.