Нинова: Държава на смс управление ли ще бъдем или държава с правила и работещи институции на база на закон, а не на телефон?

„Държава на смс управление ли ще бъдем или държава с правила?“.

С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нонова коментира вчерашното уволнение на Иван Гарелов от екипа на служебния премиер Герджиков. В съобщение, разпространено до медиите от пресцентъра на БСП, тя изрази своята позиция. Ето какво смята Нинова:

Иван Гарелов е решил да защити колега журналист и свободата на словото. Това е негов избор и отговорност. Но наш, на всеки българин избор е да решим искаме ли да търпим човек, който като премиер управляваше митниците с SMS – „Ало, Ваньо, не проверявайте там, че съм обещал да не ги закачаме“ и покровителстваше далавери.

Управляваше с SMS съдебната система. Помните ли съобщението до член на ВСС по случая с двете каки? Сега, вече като бивш премиер, нарежда с SMS уволнение в Министерски съвет, защото се почувствал обиден от истината.

Държава на смс управление ли ще бъдем или държава с правила, демокрация и работещи институции на база на закон, а не на телефон?