Нинова: Какво става в държавата? Ще провали ли Борисов европредседателството?

Какво става в държавата? На път ли е правителството на Борисов да провали Председателството на България на Съвета на Европейския съюз?

Това председателство е огромна възможност за страната ни – не само да бъде водеща в разговора за бъдещето на Европа, но и да постави категорично въпроси от значение за българския народ и да настоява за тяхното решаване.

Досега не сме чули правителството на Борисов да има каквато и да е представа за политиките, които ще отстоява. Всичко по председателството беше сведено до ремонта на плочките пред НДК.

Днес и заради едните плочки, пардон – заради едните обществени поръчки, в ГЕРБ се скараха.

Министър уволнява, министър-председател връща ръководството на НДК. А над този скандал тежи едно изречение на главно действащо лице в него, че обществените поръчки се подписват под натиск и в условия, които не отговарят на закона, че цари хаос, който заплашва да провали председателството. Ето това е Борисов 3.

Вътрешнопартийните битки за пари и обществени поръчки в ГЕРБ ще костват много на българските граждани и са срам за България пред Европа.

Ние дадохме своята подкрепа за председателството, но не за това то да бъде използвано като параван за злоупотреби и кражби.

Корнелия Нинова, Фейсбук