Нинова към ДПС: Вие държите ГЕРБ на власт! Оттеглете подкрепата си за Борисов и кабинетът пада!

„Днес Валери Симеонов е избран за зам.-председател на НС. Г-н Карадайъ грубо и недопустимо ни нападна, че ние от БСП, заедно с ГЕРБ, “олицетворяваме това недоразумение в политиката.“

По-кротко, г-н Карадайъ! БСП няма да бъде заложник във вашата тристранна коалиция – ГЕРБ, ОП, ДПС“.

Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова във връзка с изказването на Мустафа Карадайь днес по случай избора на на нов заместник-председател на Народното събрание, в което той нападна и БСП, съощава Епицентър.бг

„Едните управляват официално с ГЕРБ, другите го правите задкулисно. Единия ден Борисов подхвърля нещо на едните, на другия – раздава с широки шепи на другите и всички вкупом го крепите, както беше на последните избори“, каза още Нинова.

Тя призова партиите да се разберат вътре помежду си и да не прехвърлят семейните си раздори на БСП.

„Не посягайте на авторитета на БСП. Мина времето, когато можехте да го правите с мълчаливото съгласие на ръководството й“, добави тя.

„Казвате, че границата на търпимост е прекрачена. Покажете го. Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството пада. Твърдите, че за ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата. Задържането на ГЕРБ се дължи на вас. Ако стабилността и сигурността на България са ви по-важни, го покажете с действия, не с голи думи“, заяви Корнелия Нинова.

Припомняме, че изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента взриви 44-ото НС.

Дeпутатите на ДПС напуснаха залата, а лидерът Карадайъ им излезе с гневна декларация, в която се казва: „С акта на избор на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента границата на търпимост е прекрачена. Изборът е обида към парламентаризма, поредното паденение на Народното събрание. С този акт ГЕРБ и БСП се олицетворяват с всичко онова, което символизира това недоразумение в политиката“.

Според Карадайъ „за ГЕРБ и БСП хората са човекоподобни“. „За тях човеконенавистта е разбирането за демокрация, или криворазбраната демокрация“, каза още председателят на ДПС.

От БСП заявиха, че не са имали политическо решение за подкрепата на Валери Симеонов. Решението на управляващите той да стане зам.председател на парламента е било изненада за всички в залата. От левицата са гласували по съвест – имало е „против“, имало е и „за“.