Нинова към ГЕРБ: В България е имало Турско робство и Руско-турско освободителна война! Не подменяйте историята и изборите

„Днес се събрахме хиляди, за да отбележим Първи май и да дадем началото на предизборната кампания на „БСП за България“.

Събра ни миналото, в което милиони работници от цял свят на този ден излизат на улицата, за да търсят правото си на 8-часов работен ден и справедливо заплащане.

Събра ни и настоящето, защото днес, в 21-ви век, в България има бели роби на труда. Събра ни желанието за промяна и справедливост сега!“

Това написа във Фейсбук профила си Корнелия Нинова и пусна видео.

По-рано тя написа във Фейсбук:

„Варна, Бургас, Благоевград, Враца, Стара Загора, Ловеч и Плевен, Смолян и София, добре дошли!

Честит да ни е 1 май – Международният ден на труда! Честита да ни е годишнината от Априлското въстание. Въстание на българския дух и на любовта към свобода на българския народ. Днес, тук сме хиляди и още хиляди ни гледат и слушат в България и чужбина. Събра ни миналото, в което милиони работници от цял свят на този ден излизат на улицата, за да търсят правото си на 8-часов работен ден и справедливо заплащане. Събра ни и настоящето, защото днес, в 21-ви век, в България има бели роби на труда. Днес, в 21-ви век, в България има десетки хиляди работещи бедни. Но най-вече ни събра бъдещето. Общата ни воля да променим това. Защото днес- учители, земеделци, малък бизнес, монтьори, механици, миньори, учени живеят зле.

Над един милион и половина българи живеят под прага на бедност от 340 лева, а десет човека от властта си направиха луксозни къщи за гости, построени с наши пари, откраднаха ги от нас. Семействата на болни в Ямбол ги качват на ръце до третия етаж на болницата, но Цветанов го качва личен асансьор директно в лъскавия му хол. Били създали нов стандарт за морал в политиката – подават оставки. Подават оставки, остават с апартаменти. Апартаментен морал. 10 години ГЕРБ създават модел, в който властта и парите победиха закона. Модел, в който едноличният режим на Борисов съсипа институциите. Алчността заличи справедливостта. Бездушието уби солидарността, задкулисието унищожи истината. Паралелната държава завзе истинската.

Сигурно помните „Приказка за стълбата“ на Смирненски. Те не по стълба се качиха, с асансьори излетяха. Там, от високото, виждат, че народът живее добре, в благоденствие и е щастлив. Подмяна. Подменят истината за живота ни- подмяна на фактите, на учебниците, на паметта, на историята ни, на българщината. И вчера, в навечерието на годишнината от Априлското въстание, някой ни убеждаваше, че нямало турско робство. В България е имало турско робство и Руско-турска Освободителна война, уважаеми управляващи. Не променяйте историята на българина. Подменят всичко, ще се опитат да подменят и изборите, да ви купят, да ви сплашат, да манипулира резултата. Единственият начин да ги спрем е масово, всички да излезем и да гласуваме на 26-ти май.

Знаем, че мнозина от вас не вярват в европейските избори. Далечни са им, чужди са им. Някои мислят, че изпращаме там високо платени чиновници. Зависи от нас – какви хора ще изберем. Други мислят, че Европа не може да подобри доходите ни. Може, ако нашите хора се преборят за минимална европейска заплата и пенсия. Смятате, че Европа не може да помогне на децата ви да не заминават. Може, ако се преборим за младежката гаранция, за културния чек, за образование и работа на младите хора. Отчаяни сте, че няма справедливост и правосъдие. Може и да има. Може да има и в Европа, ако създадем европейска прокуратура и подкрепим госпожа Кьовеши за главен прокурор. Ето защо, 26-ти е изключително важна дата. Правителството на ГЕРБ, ОП и ДПС ни отдалечават всеки ден от това, за което ви говоря – за нашите български и европейски ценности. ГЕРБ избраха слоган – „Европа ни чува“. Да тя ги чу, но и ги видя. И им отговори – няма да бъдем приети скоро в Шенген, дори по въздух и вода, както обещаваше Борисов. Няма да бъде свалено наблюдението върху правосъдната система, защото не е ефективна. „Граждани за европейско развитие на България“ ни отнемат европейското бъдеще всеки ден. Затова можем да спрем подмяната и безперспективността. Можем да направим промяната – на 26-ти. Но да направим промяна и тук, в България. Победата ни над ГЕРБ ще означава връщане на държавността, върховенството на закона и правосъдие еднакво за всички, икономика и производство, съдържателно образование, достъпно здравеопазване, достойни доходи. Ние уважаваме всички партии, уважаваме свободния избор на всеки българин, но нека си кажем истината – единствената партия, която може да победи ГЕРБ на тези избори и да сложи началото на промяната в България, е БСП.

Скъпи сънародници,

Ако искате тази промяна да започне, подкрепете ни на 26-ти май с бюлетина номер 18. Ние не сме идеални, знаем го. Но три години се борим срещу модела на прехода, срещу статуквото и задкулисието. Не успяха да ни купят с постове, не успяха да ни купят с пари. Искаме да продължим и знаем как да подредим държавата. Нека се съберем достойни и честни българи – да не позволяваме да ни разделят и владеят поотделно. Нека заедно, на 26-ти, да си върнем обратно достойнството на народ, който е бил люлка на европейската цивилизация. Да си отвоюваме свободата от политико-олигархичния октопод, който е задушил държавата и семействата ни. Всичко е във вашите ръце. Не се страхувайте, вдигнете глава и вярвайте в себе си – вярвайте, че сте сила. Покажете я на 26 май. Гласувайте за справедливост – сега! Победа!

Източник: Petel.bg