Нинова към Цветанов: Усмирихте патриотите и „Воля“. С нас няма да стане. Не предаваме 1 млн.българи

„Защо искате да унищожите демократична България, в която има правителство, управляващи и опозиция? Трябва да има дясно и ляво, за да имат хората алтернатива. Вие усмирихте всички – патриотите, „Воля“ и ви остава единствената алтернатива – БСП, и искате да и сложите капан, за да нямате алтернатива. Няма да ви се получи.“

Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова в парламента в отговор на Цветан Цветанов от ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Лидерът на левицата изтъкна, че искането Деница Златева да остане в МС и предложението самата тя да заема поста  председател на НС- не е заявка за приемственост и разбирателство, а безпринципност и отстъпление от предизборни ангажименти.

„Преди избори всички са един срещу друг, със страшна агресия и винаги в името на народа, след изборите- всички вкупом са на софрата срещу народа. На това ли му казвате приемственост?“ Нинова каза, че БСП няма да влиза в този сговор,  защото социалистите са принципни. Защото на тези 1 млн. българи, които са ги подкрепили на изборите, няма как да им се каже- до днес бяхме с вас, от утре сме срещу вас – с Бойко Борисов.

„Ще се борим за промяна на статуквото на политическата класа, която винаги намира начин да се обедини безпринципно срещу народа си. Ние, от БСП, ще сложим край на това.“- аргументира се председателят на БСП.

„Казва ни се, че нямаме право да бъдем съдници, да изразяваме мнение. Как да нямаме право, след като сме изпратени тук от 1 млн. българи? Хем искате обединение на народа, хем казвате на 1 млн. българи- вие нямате право на мнение“, обърна се лидерът на БСП към ГЕРБ.    За внушенията, че има влияние над служебния кабинет, Нинова припомни, че служебният премиер ясно е заявил: „Много пъти съм се виждал и чувал с Борисов,  нито веднъж с Нинова“.

Лидерът на БСП се възмути, че вместо дебат за предложената от левицата комисия за АПИ, дискусията е сведена на ниско ниво, на безпринципно противопоставяне и връщане години назад.  По отношение на спрените еврофондове на БСП и пусканите на ГЕРБ- тя подчерта, че са били спрени плащанията по програмата за образование и наука, точно на правителството на Борисов 2. Корнелия Нинова каза, че правителствата на Борисов два пъти са управлявали и два пъти подават оставка- единият път заради първия случай в България на самозапалване на български граждани, вторият път заради загубени избори.