Нинова: Отнасят се към нас като към второ качество. Юнкер поиска официално да сложи България в задния двор на Европа

„Честит Тодоровден, честит празник на именниците. С пожелание за здрава и плодородна година”.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към жителите на с. Мрамор, където взе участие в кушията по случай Тодоровден, цитирана от пресцентъра на партията.

„Намираме се в земеделски район и поемам към вас ангажимент след спечелването на изборите да променим отношението на държавата към малкия и средния фермер”, заяви председателят на левицата.

Тя обясни, че до сега 10 големи земеделски производители получават 80% от субсидията, а малките изнемогват.

„БСП ще сложи таван на парите, които получава един земеделец и с разликата ще финансираме малкия и средния земеделски производител на плодове зеленчуци, месо и мляко. Искаме българско производство и българска храна”, допълни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова обясни, че БСП ще внесе закон за храните, с който се задължават хранителните вериги да продават 50% български стоки.

„Вижте какво става в Словакия. Проучване установи, че европейските вериги продават на страните от Източна Европа храни с по-лошо качество, отколкото на тези в Западна. Не само се отнасят към нас като към второ качество, но сега Юнкер – от политическото семейство на ГЕРБ, поиска официално да сложи България в задния двор на Европа”, обясни тя.