Нинова попиля Борисов за шпионския скандал и свободата на словото

Още в началото на днешното пленарно заседание соцлидерката Корнелия Нинова нападна управляващите в декларация от името на БСП.

Тя обвини премиера, че погазва свободата на словото и го критикува за коментарите за шпионския скандал и влизането ни в Шенген, предаде Дарик.

„Днес е денят, в който всички да се противопоставим на вчера, когато беше свалена от ефир Силвия Великова, да се противопоставим на онзи ден, в който журналистът Юрий Борисов беше отведен с белезници на разпит като свидетел, да се противопоставим на 30 август, когато министър-председателят Бойко Борисов изключи микрофоните на журналистите в Министерски съвет. Вчера беше опозицията, днес е журналистиката. Утре кого, уважаеми управляващи и г-н Борисов, ще дискредитирате?“, попита Корнелия Нинова.

Тя призова и всеки българин, който има неудобен въпрос към премиера, да го зададе в социалните мрежи или в писмо до Министерския съвет. Нинова критикува Бойко Борисов и заради думите му, че има ръст на икономиката. По думите й работодателите твърдят точно обратното – има спад на износа и на индустриалното производство.

За Шенген пък Борисов имал различно мнение – първо казал, че се отказваме от Шенген, а след няколко дни – че искаме да влезем в бъдеще. Червената шефка настоя още, че няма как премиерът да не е знаел за шпионския скандал и да е научил от медиите.

„ДАНС и МВР са на пряко подчинение на министър-председателя. Или ДАНС и МВР са Ви информирали и вие излъгахте, или двете служби не са Ви информирали и въпросът е защо тогава сте там? Премиер или сламен човек и службите правят нещо зад гърба ви?“, отсече Нинова.

„Свободата няма цвят и за нея трябва да воюваме всеки ден и заедно“, завърши декларацията си соцлидерката.