Нинова попиля ГЕРБ: На първо място сме по всичко най-лошо в Европа

„Има една дума, която бележи в най-голяма степен живота ни – несправедливост. Има друга дума, която най-често чуваме и тя е „промяна“. Промяната започна по света. Народите поискаха справедливост и се обявиха срещу тези, които притежават 97% от богатствата в света“.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред 49-ия конгрес на партията, цитирана от Епицентър.бг.

Тя заяви, че БСП са започнали промяната в България с избора на генерал Румен Радев за президент.

„Народите въстанаха срещу статуквото, поискаха нови водачи. И тези водачи да им върнат достойнството“, каза Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП се обърна към делегатите на форума с думите „Нека убедим останалите, че ние сме промяната, че тя започна и заедно можем да я доведем докрай“.

Според нея българите живеят в две Българии – виртуална и реална. Виртуалната е тази на илюзиите на ГЕРБ, а реалната е тази на страдащия български народ.

„41% от българите живеят в риск от бедност. Най-богатите имат седем пъти по-високи доходи от останалите. Втори сме по смъртност в света, най-големият отрицателен естествен прираст“, посочи Нинова.

По нейните думи САЩ и Канада са ни залъгвали с напразни обещания, че визите за тях ще паднат. Тя още обвини правителството на Борисов, че е подкрепяло многократно санкциите срещу Русия.

„Две Българии, два свята – а между тях – пропаст. Мафията, корупцията, сгрешеният модел на прехода си имат своята паралелна държава. Докъде стига паралелната държава? Плащане от джоба си – над 2 млрд. лв. годишно за здраве, над 1.5 – за образование, над 3 млрд. за монополи и картели, 1 млрд. подкупи, 2 млрд. щети от нагласени поръчки. 10 млрд. за паралелна държава. 400 лв. на семейство“, разкритикува положението в страната Корнелия Нинова.

Тя се обяви, че паралелната държава ще бъде закрита.

„Според ГЕРБ корупция няма, според „Прозрачност без граници“ ние сме на първо място по корупция. Нашите опоненти казват, че българинът обичал да пътува, видял се с пари и вижте какво става – магистралите отесняват. ГЕРБ сега се сетиха за образованието, а сме първи по неграмотност в ЕС“, критикува тя управлението на ГЕРБ.

Тя продължи да уличава лъжите на ГЕРБ с факти.

„България е с най-лоши показатели по отношение на здравето, втори сме по смъртност в света. 112 хил. души умират всяка година, новородените са 62 хил. – най-малкият естествен приръст“, допълни тя.

Тя критикува правителството на Бойко Борисов, че е решило да заселва бежанци в България.

Тя се закани на ГЕРБ, че този път бурята няма да отмине и България ще се промени.